Share


Saturday, January 13, 2024

Capitol Art Studio Zanzibar | Freddie Mercury

Vorige week waren wij een paar dagen op het eiland Zanzibar aan de oostkust van Africa.

Zanzibar is het eiland waar in 1946 in de stad Stone Town Freddie Mercury is geboren. Zijn (mogelijke) geboortehuis en school kan je daar bezoeken. Het geboortehuis is een Freddie Mercury museum waar het nummer "We Will Rock You" op repeat staat.

Capitol Art Studio Zanzibar
Maar het leukste om te bezoeken is de fotografiewinkel waar die beroemde babyfoto`s van hem zijn genomen, waaronder één met zijn moeder. Capital Art Studio Zanzibar. Deze winkel/studio is qua inrichting sinds de opening onveranderd en wordt nu gerund door de zoon van de fotograaf die die foto`s heeft genomen.Wij hebben een afdruk van de babyfoto van Freddie Mercury met zijn moeder mét de stempel erop van de winkel waar die foto is genomen.De achtergrond op die foto wordt nog steeds gebruikt bij portretten. Het is een gordijn van bijna 100 jaar oud die wij even mochten zien maar geen foto van mochten maken.

Hoe dan?
Toen Freddie Mercury bekend werd met Queen begin jaren `70 vorige eeuw kwamen er Italiaanse toeristen naar de vader van de huidige eigenaar van de fotografiewinkel, de man dus die die foto`s heeft gemaakt, om te vragen of hij ooit foto`s heeft genomen van Freddie Mercury. Hij had geen idee wie Freddie Mercury was maar vertelde het verhaal over die Italiaanse toertisten aan een eilandgenoot die Queen en Freddie Mercury wel kende.

Samen hebben ze honderden negatieven uit de periode dat Freddie daar verbleef doorgenomen tot ze via herkenning van zijn moeder op de nu beroemde foto`s stuitte, volgens de huidige eigenaar van Capital Studio Zanzibar, de zoon van.

Dit zijn de andere twee foto`s die daar zijn genomen:Niet veel meer
Veel meer over Freddie Merury vind je niet op Zanzibar. Er wordt niet gepronkt met het feit dat er een werledberoemde zanger op hun eiland is geboren. In de Lonely Planet van Zanzibar staat dat dit komt omdat het een islamitische staat is en zij zijn performance, teksten en geaardheid afkeuren.

1 comment:

Ronny said...

Heel leuk om te lezen en de foto's te zien!

Post a Comment