Share


Monday, October 19, 2015

Rosalien (14) is vanaf nu het 'Earring-meisje'


Rosalien Janssen (14) is een internethit nadat ze The Golden Earring donderdag strikte voor een selfie op de Haagse Prinsegracht. ,,Eerst geloofde ik het niet, maar toen ik Barry Hay zag wist ik het zeker."

Tekst: Anouk Mentink - AD - 19-10-15 | Foto`s: Foto: William Rutten Photography


De favoriete band van haar vader staat écht voor haar op de stoep. Net terug van een shoot met fotograaf William Rutten en op weg naar het Paard van Troje, waar die avond een optreden wacht. ,,Opeens zagen we dat meisje op haar fiets,'' vertelt William over dat moment. ,,Hé, mag ik een selfie, vroeg ze meteen. Heel spontaan. Ze maakte een foto. En was meteen weer weg.''


Rosalien moest dóór, maar niet zonder haar vader in te lichten, een grote Earring-fan. ,,Ze bleef maar bellen,'' zegt vader Matthijs (49). ,,Ik kon niet opnemen omdat ik in vergadering zat. Totdat ik dacht: er zal toch niets ergs aan de hand zijn? Op het moment dat ik terug wilde bellen kreeg ik een app: een selfie van Rosalien én de Golden Earring. Dat is toch te gek?''


Aan haar vader heeft ze haar kennis van de band dan ook te danken, omdat hij in het verleden naar veel concerten ging. Twee jaar terug liep het gezin in Las Vegas van de garage naar de lobby in het beroemde MGM Grand Hotel. Zelfs dáár in de hal klonk de internationale hit Radar Love. ,,Luister eens Rosalien, deze muziek komt uit Den Haag, zei ik toen,'' vertelt Matthijs.
Fotograaf William maakte een foto van het tafereel en vroeg zich af wie dat meisje toch was. Hij deed een oproep via Facebook en Instagram, die meer dan 400.000 keer werd gedeeld. ,,Zaterdag kwam het bericht ook bij ons terecht,'' vervolgt Matthijs. ,,Toen hebben we direct gereageerd.''
No comments:

Post a Comment